Baristas första & andra boken

Kommer inte skriva om handlingen utan bara framföra mina tankar och synpunkter om dessa böcker. 

Man märker tydligt på språket att det är Denise Rudberg som har skrivit böckerna om man har läst bokserien Tillsammans. Det jag gillar med dessa böcker är att de snabbt kommer till poängen eller vad man ska säga. Det är liksom inte mycket "dötext" som det kan vara i många böcker. Varenda kapitel är fyllt med något som har en betydelse för helheten. Böckerna är underhållande men de känns lite... planerade. Med det menar jag inte att man inte ska planera sin bok, utan det jag menar är att man liksom märker att bokserien inte är komplett efter att man har läst ut en bok. Det finns ingen härligare känsla än att märka att det finns en till del av en bokserie när man just har läst ut en underbar bok. Så kändes det inte. När jag läste ut första boken märkte jag verkligen att det skulle komma en till del eftersom att annars så skulle hela boken vara meningslös. Det var mest bara att man fick lära känna de tre olika killarna samtidigt som de fick lära känna varandra. Jag kände inte riktigt att boken hade ett budskap utan att det mest bara var skön läsning. Ungefär på samma sätt tänkte jag när jag läste ut andra boken, dock så gillade jag den mycket mer än första. Men man ska inte vara för hård att döma, specielt inte när bokserien inte är slut än. Därför är min enda fråga: När kommer den tredje boken ut?
 
Update: Ser ut som om jag äntligen kan svara på min egna fråga! Enligt bokus så släpps den i juli! (http://www.bokus.com/bok/9789163869891/baristastredje-boken/).

 

En ny sida av von Bredow?

"Flyga högt" får ett nja av mig. Den var ovanlig och outstanding men av någon anledning tyckte jag inte att den var lika bra som de andra Katarina von Bredow böckerna jag har läst. Men jag måste ge henne cred för att hon har provat något helt nytt om man tittar på alla hennes tidigare verk. Defintivt mindre... intimia stunder och inte lika utmanande/vågade som de andra böckerna hon har skrivit. Som många vet skriver hon ofta om relationer som är fel men ändå känns rätt. Den här boken var mycket mer vardaglig och man kunde känna igen sig i den mer än vad man kan i de andra. Jag menar, hur ofta händer det att man blir kär i sin bror eller bästa kompis pappa? (Ni som har läst hennes böcker fattar vad jag pratar om). Intressant att läsa men inte riktigt något jag kan relatera till. Det är skillnaden på "Flyga högt" och hennes tidigare verk. I denna bok så fanns det faktiskt stunder då man kände igen sig en aning.

Jag vet att jag inte har skrivit så mycket om just själva boken men ärligt talat så har jag inte så mycket att säga. Det var en bra bok som jag då och då längtade efter att läsa men när jag väl hade läst ut boken tänkte jag inte särskilt mycket på den. Hur som helst, en sak är säker när det gäller en Katarina von Bredow bok; du får smaka på en unik berättelse som inte är lik någon annan!


"Katie Ellison ljuger inte" - Meg Cabot

Om man bortser från den fåniga titeln (den är inte så mycket bättre på orginalspråket heller) så var det en riktig Meg Cabot bok! Allt som gör en Meg Cabot bok till en Meg cabot bok fanns; Humor, kärlek, pinsamheter, passion o.s.v. Det jag älskar med hennes böcker är att de är riktigt lätt och snabblästa men samtidigt så är det ett intelligent språk.

Tänkte inte riktigt recensera boken men jag kan säga lite kortfattat att det är en bok som du inte kan läsa utan att skratta minst en gång. Boken bjuder på frisk tonårshumor och riktiga "tonårsproblem" - alltså sådana problem som man får att verka dramatiska i huvudet men som egentligen inte är så stora som man tror.

RSS 2.0