Amandas bok - Katerina Janouch

Har precis läst ut Amandas bok och oj vad det gick snabbt! Jag läste bokstavligt talat ut den på en kväll. Det kan ha något att göra med att sidorna inte är i "normal storlek" men jag tycer att innehöllet fick det att flyta på väldigt bra.
 
Jag har läst en del recensioner skrivna av vuxna personer och de verkade inte tycka att den var så värst bra och det förstår jag. Jag kan slå vad om att jag kommer att sitta och läsa ungdomsböcker tills jag är 60 år gammal men jag tror nog att vissa ungdomsböcker bara fungerar för just ungdomar, och detta är en av de. Jag är lika gammal som huvudpersonen Amanda och för mig känns det som att Katerina Janouch har fångat en 15-årigs vardag helt perfekt. Även om jag inte kände igen mig i allt så känner jag kompisar som skulle känna igen sig. Samtidigt som jag tycker att det är en bok ämnad för just ungdomar så tyckte jag att den kunde vara lite barnslig ibland på något vis. Skulle rekommendera den till ungdomar i 14-16 års åldern. Jag tyckte om Amandas funderingar kring kärlek, sex och ja livet helt enkelt. Jag planerar att läsa de andra böckerna någon gång och jag ser fram emot Katerinas nästa bok som släpps detta år vid namn Amanda och Axel.
 
Säg vad ni vill om Amandas bok men 15-åriga lilla jag gillar den!

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith

Hadley ska åka till London för att gå på sin pappas bröllop (som hon inte är så poistivt inställd till) men missar sitt plan med fyra ynka minuter. På flygplatsen möter hon Oliver som också ska till London med nästa flyg och under det följande dygnet så lär de känna varandra. 
 
Jag ville verkligen tycka om denna bok och det kanske var det som var problemet, men jag kan inte riktigt säga att jag är stomförtjust i den. Jag kan säga att jag har läst böcker som är mycket mer romantiska och karaktären Oliver som tydligen skulle få mig att vilja "missa min nästa flight" enligt Sarah Mlynowski hade inte alls den effekten på mig. Kul för Hadley att hon hittade Oliver men för mig är Oliver inget speceillt. Han är inte i närheten av vad killarna i Meg Cabot eller Sarah Dessens böcker är enligt mig. Jag blev helt enkelt inte kär i honom. 
 
Sedan så måste jag säga att boken var bara en aning predictable. Ogillar hur det avslöjdas saker några sidor i förväg. Vill inte spoila men ni vet hur en uppenbar mening kan första spänningen helt och hållet? Typ "Men något sådant kommer ju aldrig hända mig!" och så tack vare det så vet man att just något sådant kommer hända? Man behövde inte vara särskilt uppmärksam för att märka saker som Hadley missade. 
 
I slutet blev boken en aning bättre men jag kan fortfarande inte säga att jag är stormförtjust i den. Jag har läst bättre böcker helt enkelt :/.

Min bokhylla - the extended version

För några dagar sedan så köpte jag två nya hyllplan till min bokhylla. Jag tror att jag får plats med cirka 150 böcker nu (jag sparar den nedersta hyllan och en bit av den översta hyllan för framtida bokköp). Jag har tidigare fått ha böcker bakom varandra för att de inte fick plats men nu ser det ut så här:
Och så har jag en slags hylla över min garderob också. Mitt rum är så litet att jag var tvungen att gå ut ur det för att fota haha^^.
 
Just denna typ av lösning är perfekt för mitt rum som inte har särkilt mycket yta och är ganska avlångt. Genom att ha hyllorna över skrivbordet så utnyttjar jag hela utrymmet från golv till tak :). 
Så ser det i alla fall ut i min bokhylla. Nästan allt är från IKEA :).

Airhead - Meg Cabot

Jag tror faktiskt att det här är den sämsta Meg Cabot boken jag läst. Jag säger inte att den är dålig, jag säger bara att den inte når upp till nivån där de flesta andra av Meg Cabots böckerna ligger på. Kanske är det för att pressen är hög på böcker från Cabot eftersom att de jag tidigare läst har varit helt underbara, men den här gav inte ett särskilt stort intryck alls. Den var inte lika rolig och romantisk och ja... det kändes som att det saknades något helt enkelt. Trots allt detta så vill jag ändå läsa tvåan Att vara Nikki i hopp om att det där jag saknade i Airhead kommer att dyka upp i fortsättningen av trilogin. 
 
Läs vad Olivia tyckte om Airhead och fortsättningen på serien, Being Nikki här och här.

1 thing I did - and probably shouldn't have

Inatt, när jag låg uppe och läste kände jag hur mina ögonlock vägrade hålla sig öppna så jag gick och la mig. När jag väl hade lagt mig så kunde jag inte sova vilket var väldigt irriterande eftersom att jag tyckte att det var slöseri på lästid men mina ögon var för trötta och det var då jag kom att tänka på ljudböcker. Skulle det inte vara helt underbart att ligga i sängen på kvällen och lyssna på en ljudbok? Man behöver inte anstränga ögonen när man är trött, man kan bara slappna av med ögonen stängda.
 
Eftersom att jag var så fast i mina ljudbokstankar så bestämde jag mig för att kolla om det fanns någon bra som man kunde lyssna på på Youtube och det fanns det. Den andra boken i The Hunger Games trilogin - Catching Fire. Så jag lyssnade på lite mer än ett kapitel vilket jag ångrar starkt. För som jag skrev i min recension av den första boken så kan jag inte slappna av när jag väl har börjat läsa THG.
 
I alla fall så tror jag att jag ska beställa Ten things we did and probably shouldn't have av Sarah Mlynowski och Diving in av Kate Cann (har läst en del recensioner som pekar mot att det är en bok som inte är särskilt bra men jag vill ge den ett försök).
 
Trevlig helg på er! :)

Flyga högt är inte alls särskilt lik Tusen gånger starkare...? 
Jag läste ut Katarina von Bredows bok Flyga högt för några dagar sedan. Innan jag började läsa hade jag läst tusen recensioner som pekade på alla likheter mellan Flyga högt och Tusen gånger starkare av Christina Herrström, så jag var lite orolig över att jag skulle få läsa nån slags dålig kopia av en av mina favoritböcker. Men nu när jag har läst ut den kan jag bara säga att jag inte tycker att de är ett dugg lika varandra! Eller jo, såklart, lite lika är de ju. Det kommer en ny tjej till klassen och hon bryter mot alla normer och förändrar saker och ting. Men där slutar också likheterna tycker jag. För Flyga högt är inte lika allvarlig, och har inte samma "budskap" som Tusen gånger starkare har. Den är mer lättsam och fokuserar mycket mer på andra saker än just den nya tjejen och hennes plats i klassen. För mig är det två helt olika böcker, och det enda som är likt är att det börjar en ny tjej i klassen som inte riktigt gör som alla andra. Skulle jag jämföra Flyga högt med någon annan bok skulle det vara Före och efter Bella av Maja Hjertzell, och inte Tusen gånger starkare, för jag kan helt enkelt inte se likheterna.
 
Finns det någon annan som också känt såhär, eller är det bara jag som har svårt att se likheterna?
 
För övrigt ska jag säga att jag verkligen gillade Flyga högt! Jag tycker att det var ganska skönt att läsa en bok utan den invecklade kärleksdramatiken som Katarina von Bredow så ofta skriver om. Självklart gillar jag den dramatiken också, men det var skönt att huvudpersonen för en gångs skull inte var kär i någon som hon egentligen aldrig kunde få, utan att det den här gången faktiskt fanns en möjlighet att de skulle bli ihop. Jag älskar hur Bredow skriver också, eftersom att hon verkligen använder ord som tonåringar använder idag, och inga gammeldags uttryck som bara får allting att låta onaturligt.
 
Läs vad Makieu tyckte om Flyga högt här!
 Mitt värsta bokköp...någonsin!

Vad mina vänner inte vet köpte jag på Ica Maxi för 99 kr. Vad min flickvän inte vet, som är uppföljaren, köpte jag på Akedemibokhandeln för 5 kr (det var halva reapriset).
 
När jag säger "mitt värsta bokköp någonsin" syftar jag ju självlart på den första boken, Vad mina vänner inte vet. Det var inte så att den var dålig eller något sådant. Det är bara det att den inte var värt sitt pris på något sätt. Jag köpte den för två år sen och visst, det var väldigt dumt av mig att köpa en bok utan att ha bläddrat igenom sidorna men jag fattar inte varför en bok som innehåller så få ord kostar 100 kronor?! Den är ganska bra faktiskt men om jag hade vetat att den var skriven i diktform så hade jag aldrig betalat det priset. På vissa sidor står det bara typ 6 ord. För hundra kronor kunde jag ha köpt fem Gossip Girl böcker! Om den däremot hade kostat lika mycket som tvåan så hade jag absolut inte kallat det för Mitt värsta bokköp någonsin.

Min pappa är snäll och min mamma är utlänning - Emmy Abrahamson

 
Sextonåriga Alicja vill bara ha ett helt normalt liv, men när man har en relativt galen mamma från Polen är det lättare sagt än gjort. Innan man vet ordet av kan ens hus vara fullt av släktingar som tar ens saker, skämmer ut en bland folk och får en arresterad av polisen. Det som Alicja helst ville skulle bli en trevlig lugn sommar urartar till slut helt och frågan är hur hon ska lyckas ordna upp allt? 
 
Det här är nog den roligaste boken jag har läst på länge! Humorn i boken är så träffande och klockren och precis min sorts humor. Boken är helt utflippad och galen, men jag absolut älskar det. Jag fick flera skrattanfall under bokens gång just för att den är så sjukt rolig. Den här boken är så himla bra, och en fantastisk debut av Emmy Abrahamson. Läsläsläs!
 

Olivia is back!

Nu är jag tillbaka från England och min helt underbara språkresa! Jag har haft sjukt kul och självklart har det blivit en del bokshopping. Jag köpte 6 stycken böcker i England, men jag hade köpt fler om det inte var för att jag var jätteorolig att mitt bagage skulle väga för mycket på hemresan.
 
Det här är böckerna jag köpte:
 
 
  • Grimm's fairytales - J.L.C. Grimm och W.C. Grimm
  • Tom Sawyer and Huckleberry Finn - Mark Twain
  • Alice's adventures in Wonderland and through the looking glass - Lewis Caroll
  • Cross my heart and hope to spy - Ally Carter
  • A midsummer tights dream - Louise Rennison
  • Withering thights - Lousie Rennison
De tre första köpte jag på en affär som hette The Works och där de sålde 3 klassiker för 5 pund (lite mindre än 60 kr)! Jag blev helt överlycklig över den affären kan man ju säga. Åker ni till England ska ni definitivt försöka hitta en sån affär.
 
För övrigt ska jag säga att anledningen till att jag inte har kunnat blogga förrän nu är att mitt internet här på landet inte riktigt vill samarbeta med mig. Men jag ska försöka blogga så mycket jag kan, för jag har jättemycket att skriva om!
 

The Hunger Games - Suzanne Collins

Alltså shit vilken bok! Den fick min hjärtrytm  och min andning ur balans helt och hållet! Det kanske är för att jag  inte är van vid att läsa spänning, men jag kunde inte slappna av förens jag hade läst ut den - och då bör man tänka på att jag ändå visste på ett ungefär hur boken skulle sluta. Jag tänkte på THG konstant och jag drömde till och med om den två gånger under perioden då jag läste den
 
THG är inte bland de bästa böckerna jag läst - men definitivt bland de bättre böckerna jag läst. I'm not crazy about it, om man säger så, men det har nog att göra med att denna bok är så långt utanför min vanliga läsgenre. Jag har verkligen aldrig läst något liknande. Måste ge Suzanne Collins enormt med beröm för hennes kreativa fantasi. Jag känner ett stort hat mot personen som kom på att genomföra själva iden med att stänga in 24 barn i en arena för att döda varandra, men lyckligtvis så finns inte den personen på riktigt och för Collins att komma på en sådan galen ide att skriva om visar bara hur bred och öppen vår bokvärld är idag. 
 
Trots att jag, som jag nämnde innan, aldrig har varit ett fan av spänning så måste jag säga att jag älskade nervositeten, hjärtklappningen och känslan av att inte ha en blekaste aning om vad som kommer att hända härnäst. The Hunger Games är en fantastisk bok!
 

The Hunger Games utläst!

Yep, nu är den första boken i THG trilogin utläst! (Recension kommer inom kort). Vet faktiskt inte om jag vill se filmen nu, det känns som att den kommer att förstöra hela bilden av berättelsen som jag har byggt upp i mitt huvud, vi får se helt enkelt! Jag tänker inte börja på tvåan än utan jag har bestämt mig för att endast läsa böcker på svenska resten av juli. I augusti kommer jag att byta till att endast läsa böcker på engelska som förberedelse till det engelsktalande gymnasiet jag ska gå på.
 
Nu ska jag börja på Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet, vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men jag får hoppas på att den är lika bra som titeln och omslaget får den att verka ;D.

Kändisar som läser

Är det bara jag som älskar att se bilder på när kändisar läser böcker? Här är i alla fall några bilder på kändisar som Miley Cyrus, Selena Gomes, Ellen DeGeneres, Kristen Stewart m.m.
 
Fifty shades of grey verkar vara väldigt populär, även bland kändisar! ;)

Forget about the pricetag

Jag märkte precis hur många böcker jag har som fortfarande har kvar prislappar. Jag vet inte varför men av någon anledning så brukar jag inte ta bort prislappar på böcker jag köpt. En ganska konstig grej att göra - eller inte göra men jag antar att jag gillar att bli påmind om mina geniala bokfynd... eller något i den stilen.
Anyways så tror jag att Olivia kommer hem från England imorgon(?) Vi får hoppas att hon har en massa roliga upplevelser och böcker att skriva om när hon kommer tillbaka :D

The Hunger Games = inte en "Makieu-bok"?!>:(

Detta hemskt oroväckande påstående kom från en av mina närmaste vänner. Hon är just nu i Sverige och hälsar på (hon bor i England) och jag träffade henne för några dagar sedan. Eftersom att jag visste att hon var ett fan av The hunger games filmen så fråga jag vad hon tyckte om böckerna. Hon sa att hon tyckte att filmerna var bättre men värre än så, hon sa att det inte var 'en Makieu-bok". Inte en Makieu bok? What''s that supposed to mean?! Det som oroar mig är att hon känner mig väldigt väl så tänk om hon har rätt? Jag har ju redan alla tre böcker i en superfin box och allt, det skulle inte bli så kul om det visade sig att jag inte gillade den första boken D; Bara för att jag inte gillar att läsa typ Sagan om ringen och bara för att  jag nästan aldrig läser något annat än  typiska tonårsböcker som innehåller mycket romantik så betyder det inte att jag inte kan gilla andra sorters böcker också! 
 
Har knappt läst något på de två senaste veckorna. Har bara läst typ första sidan av The hunger games. Måste skärpa mig lite och get back into my readingmood.
Hoppas ni njuter av er sommarlov!

Airhead: Being Nikki - Meg Cabot

 
Läs min recension av Airhead, den första boken i serien, här!
 
Em Watts är fortfarande fast i supermodellen Nikki Howards kropp, men trots hennes snygga utseende verkar inte hennes hemliga kärlek Christopher lägga märke till henne. Till råga på allt dyker Nikki Howards bror upp och vill ha hjälp med att hitta sin (Och Nikkis) försvunna mamma, samtidigt som Stark, företaget som Nikki Howard har kontrakt med, tar till allt mer extrema åtgärder för att Em inte ska avslöja någonting om sig själv och Nikki som kan leda till negativ publicitet för Stark. Em hade aldrig trott att det skulle vara så här farligt att vara supermodell, och frågan är: Hur långt är Stark beredda att gå för att skydda sin hemlighet?
 
Airhead - Being Nikki är helt klart bättre än den första boken i serien. Den är mer spännande, romantisk och sorglig - helt enkelt mer av allt! Jag störde mig inte heller så mycket på Em som jag gjorde i Airhead, utan det kändes som att författaren hade låtit henne mogna mycket mer.
 
I den här boken tar hela berättelsen nya vändningar och man får veta mycket mer. Jag blev chockad över hur vilseledd jag egentligen var, när det avslöjades att saker var på ett helt annat sätt än vad jag trodde. Hela boken var helt enkelt otroligt spännande och slutet lämnas på ett sätt som gör att man, i alla fall jag, känner att man bara MÅSTE läsa den sista boken, Airhead: Runaway, snart för att ta reda på hur det hela slutar.
 
 
 

Bredow och hennes böcker...

Jag tvivlar inte på att jag är den enda som tycker att Katarina von Bredows böcker är en aning speciella. Jag kan lugnt säga att hon är bra när det gäller att hitta på böcker om annorlunda relationer och hon har definitivt en kreativ fantasi om jag säger så!
 
Till saken: För några veckor sen så diskuterade jag och Olivia böckerna Syskonkärlek och Som om ingenting. Av de två böckerna har jag endast läst Syskonkärlek och Olivia har endast läst Som om ingenting. Jag är inte så positiv till iden att läsa Som om ingenting eftersom att jag tycker att det bara kommer att bli lite för mycket. Syskonkärlek klarade jag av utan problem men när jag tänker på Som om ingenting så föreställer jag mig en tonårstjej tillsammans med en 55-årig gubbe vilket äcklar mig en aning. Olivia är inte så positiv till iden att läsa Syskonkärlek, vilket jag tycker är förståligt. Det låter inte så bra att två syskon har en sexuell realtion med varandra men efter att jag har läst den så tyckerr jag verkligen inte att det är så hemskt som det låter. Jag skulle säkert reagera annorlunda om jag kände två syskon som hade den relationen på riktigt men när jag läste boken så utvecklade jag en viss förstålse för deras situation.
 
Hur som helst, jag har gått med på att läsa Som om ingenting om Olivia läser Syskonkärlek. Vilken von Bredow bok tycker ni är "värst"?

Liv och Lovisa - Emma Granholm

 
Liv och Lovisa handlar, som man kanske kan räkna ut, om två tjejer som heter Liv och Lovisa. Lovisa är den som har allt: populariteten, begåvningen, pengarna och utseendet. Liv är hennes raka motsats, och de två tjejerna hatar varandra. De slutar både snart nian, efter flera år i samma klass, och är glada över att snart få slippa varandra, men sedan händer någonting som ska förändra livet drastiskt för de båda och deras respektive familjer.
 
Liv och Lovisa är en bra bok. Den är inte fantastisk, men bra. Det som jag trodde skulle bli en väldigt förutsägbar historia tog en oväntad vändning och blev till någonting jag aldrig hade väntat mig. Jag var beredd på ett mysigt och lyckligt slut, men fick någonting helt annat, och på ett sätt var det skönt. Jag har läst väldigt många böcker med lyckliga slut, så det var skönt att få lite paus från det, men samtidigt så älskar jag såna slut, och därför kändes det lite tråkigt att den skulle sluta som den gjorde.
 
Jag tyckte om boken, och den är värd att läsa, men när det gäller Emma Granholms böcker tycker jag mer om Ett nytt liv på köpet. 
 

Adlibris: Sommarens stora lagerrensning

Tydligen drar den igång idag! Det finns böcker för 12 kronor och uppåt. Jag har kollat igenom kategorierna lite snabbt men hittade inget speciellt :/

Mitt perfekta liv - Sarah Dessen

Finns inte så mycket att säga. I'm head over heels!
 
Nu var det ganska länge sedan som jag läste Mycket mer än så, så ta inte detta uttalande allt för seriöst, men enligt mig så är Mitt perfekta liv bättre än Mycket mer än så. Alla recensioner jag har läst pekar mot det motsatta men jag håller inte med. Jag var helt galen i Mycket mer än så när jag hade läste ut den men jag tycker bara att Mitt perfekta liv är mer levande på något vis, troligen p.g.a de fantastiska karaktärerna, vilket är lustigt för att huvudkaraktärerna i båda böckerna hade många likheter. (Exempelvis: båda hade svårt för att sova på nätterna). 
 
Storyn och framför allt karaktärerna var helt loveable! Jag bara fullkomligt älskar Mitt perfekta liv!

Anledning till att jag är en boknörd

Min största boksamling. Starten av mitt frivilliga läsande. Grunden i mitt bokälskande. Orsaken till att jag är som jag är:
Kommer hem från Coop forum/ Åhléns/ Akedemibokhandeln/ annan bokhandel, stänger in mig i mammas och pappas rum, slänger mig på sängen, öppnar boken, kommer inte ut förens jag har läst klart den. Så kunde en helg se ut för mig när jag gick i 4:an -6:an. Jag överdriver inte när jag säger att dessa böcker har hjälpt till att forma mig som person. Sweet 16 fick livet att verka så himla härligt. Att gå på strandfester, jobba på skoltidningsredaktionen, engagera sig i skolan, gå på bal, åka på musikfestival, dricka kaffe innan skolan, hjälpa sina vänner innan deras dejter och åka på skidresa. Allt det där ville jag göra tack vare dessa böcker, och då måste jag ändå tillägga att jag aldrig har åkt skidor i hela mitt liv och att jag hatar snö.
 
När jag först ville ha en av dessa böcker så trodde min pappa att de var för äldre ungdommar, vilket jag tycker är väldigt komiskt med tanke på att denna serie är så barnvänlig som det går! 0 svordommar, 0 sex, 0 våld eller annat olämpligt för barn. Jag tycker det är otroligt hur några böcker som handlar om tonåringar kan vara så barnvänliga med samtidigt riktigt underhållande och bra. Så mammor och pappor, om ni har en dotter (son) i ca  9 - 13- åldern som är intresserade av typiska amerikanska och "tonåriga" saker som typ dejter, strandfester, att fika med sina kompisar, kläder m.m så är Sweet 16 böckerna något för er! Förhoppningsvis så öppnar de barnens intresse för att läsa, precis som de gjorde för mig. 
 
Tyvärr så är de inte längre lika tillgängliga som de var förut. Som ni kanske ser på den gamla B. Wahlströms loggan så är de ganska gammla och svåra att få tag på i butik  :/. Men de finns troligen i bokhandlar som säljer lite äldre ungdomsböcker. 

Tack så jättemycket Unga Böcker!

Detta är ett tidsinställt inlägg.
 
Häromdagen fick jag hem ett paket från Malin och Sofia på Unga böckers bokblogg! Jag hade vunnit en bokutlottning på deras blogg om tre böcker.
 
 
  • Min pappa är snäll och min mamma är utlänning av Emmy Abrahamson
  • Flyga högt av Katarina von Bredow
  • Välkommen hem av Johanna Lindbäck
Jag är allra mest sugen på att läsa Flyga högt, så det blir nog den som läses först när jag kommer hem från England.
 
Tack så jättemycket Malin och Sofia!
 

Från biblioteket

Den enda boken jag faktiskt lånade är Den statistiska sannolikhetern för kärlek vid första ögonkastet. De andra två böckerna köpte jag för 10 kr styck. Kompisboken köpte jag inte till mig själv utan till min 11- åriga lillasyster som älskar de böckerna. Jag brukade läsa de för henne när hon var lite yngre och jag rekommenderar de starkt till barn i mellanstadiet. Och Tjejer på stan läste jag någon gång för typ kanske 3, 4 år sedan så jag tänkte 10 kronor, varför inte? Tror dock inte att jag kommer att läsa om den inom en snar framtid.
 
Hoppas ni njuter av era sommarlov!
 

Two friends, one summer - Kate Le Vann

       
                                                                                                                       
Two friends, one summer. (In France!) Sounds lovely doesn't it? Well, not this time! Samantha och Rachel som är bästa vänner åker till Frankrike under sommaren där de bor hos två olika familjer. De hade förväntat sig att de skulle ha the summer of their lives and all of that stuff, men så blir det inte riktigt. Rachel hamnar hos en glamorös och rik familj medan Samantha hamnar hos en sträng familj som bor ute på landet. Samantha är vanligtvis den spontana och sociala tjejen som alltid gillar att ha kul medan Rachel alltid har varit den blyga tjejen som står över att gå ut för att hon måste plugga o.s.v. Men i Frankrike byter de roller och de förändras så mycket att de till slut knappt känner igen varandra. 
 
En riktigt bra bok om du frågar mig. Fast faktiskt så kändes det mer som en väldigt lång novell än en bok. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den, men den var så ärlig på något vis. När man hör historier om två kompisar som åker till Frankrike under sommaren så låter det så drömskt och perfekt och allt det där. Men den här boken visade verkligen en annan sida av hur sådanna resor kan gå till. Och trots att huvudkaraktären Samantha, inte var särskilt glad och pigg under den större delen av resan, så blev jag ändå glad av att läsa den.
 

Livet som bokbloggare

Är fortfarande ganska ny som bokbloggare men jag måste säga att hittills har det varit helt underbart! Jag har tidigare gått i klasser som inte bara ogillade böcker utan tyckte att man var konstig om man gillade böcker. Jag kom ihåg att jag i 6:an, när man skulle berätta hur många böcker man hade läst det året, fick tona ned antalet så att det skulle verka troligt och "onördigt", och även när jag gjorde det så trodde inte follk på att jag hade läst "så många böcker". När jag entusiastiskt berättade för en kille i min klass att jag skulle på bokbytardagen nu i 9:an så gav han mig värsta blicken och sa "du skojar". 
 
Antar att poängen med detta inlägg är att jag vill uttrycka min glädje över att äntligen ha hittat ett ställe där jag kan leva ut min inre boknörd utan att folk tycker att jag är helknäpp. Alla nya bokbloggar som man upptäcker och alla kommentarer får mig nästan att känna som om jag har hittat en massa nya kompisar som jag har något gemensamt med och som jag kan diskutera böcker med som om det vore världens mest naturliga grej. Är så otroligt tacksam över alla härliga bokmänniskor som bidrar till denna underbara bokbloggarvärld! 

RSS 2.0