Veckans "Little book things"

Kunde inte välja mellan dessa så det fick bli alla tre! :)
 

Still here!

Ja, jag har varit lite off denna veckan när det gäller bokbloggandet. Jag har inte läst några bokbloggar eftersom att jag vet att alla har skrivit om hur det ska bli så spännande att åka på bokmässan samtidigt som jag sitter kvar här hemma :(. Haha anyways, jag och Oliva har ett löfte om att vi ska göra minst två inlägg var i veckan och det löftet tänker jag hålla!
 
I alla fall så var jag och köpte en ny bok på Akademibokhandeln idag, det var nämligen 20 % rea om man hade ett coop medmera kort. Jag fick med mig en bok vid namn One or two things I learned about love av Dyan Sheldon. Jag hoppas verkligen att jag gillar den eftersom att Sheldon har skrivit en hel del YA- böcker  som verkar vara precis min typ av böcker. Är det bara jag som finner titlarna och omslagen så otroligt lockande?
 

En shopaholics bekännelser - Sophie Kinsella

Det står lite still på läsfronten just nu, och därför tänkte jag skriva en liten    recension på en av mina favorit chick-lit-böcker: En shopaholics bekännelser av              Sophie Kinsella!

Jag måste börja med att säga att jag har läst En shopaholics bekänelser minst fjorton gånger. Jag är helt seriös. Enligt mig är det här en av de roligaste och mysigaste böckerna inom sin genre som man kan hitta! Den är bara helt otroligt bra!

Boken handlar om ekonomijournalisten Rebecca Bloomwood som, trots sitt yrke, är ungefär sämst i världen på att planera sin ekonomi. Rebecca är nämligen en shopaholic av den värsta sorten. Kläder och skor är det som skänker henne lycka, och är det rea på en modebutik gör hon vad som helst för att kunna vara där. Men så börjar kravbreven och räkningarna komma en efter en, och Rebecca måste komma på ett sätt att rädda sig själv undan sin bankman samtidigt som hon lyckas snärja den eftertraktade Luke Brandon som är den man hon bestämt sig för att hon vill ha.

Som sagt är den här boken one of a kind. Den är så himla rolig och mysig och bara perfekt läsning när man inte orkar läsa någonting tungt. En lättsam bok som gör en glad helt enkelt, men som fortfarande är riktigt bra skriven.

Dock så vet jag att det finns många som inte gillar En shopaholics bekännelser, men jag råder er att i alla fall prova att läsa den! Ni kanske blir positivt överraskade!
 

Veckans "Little book thing"


TÄVLINGEN ÄR AVGJORD!

Nu är teenbooks första tävling avgjord! Vi har fått in jättemånga bra svar på frågan Om du fick välja en författare att spendera en hel dag med, vem skulle du välja och varför? Vad skulle ni göra? och det har varit jättesvårt att välja ut en enda vinnare! Vi tycker att alla som deltog i tävlingen förtjänade att vinna, men tyvärr så har vi ju bara en bok att tävla ut.
 
Såååååå, den lyckliga vinnaren är.... *Trumvirvel* Emilie med bloggen bokhandlarn.wordpress.com.
 
Läs hennes svar på frågan här!
 
Grattis Emilie!

Du kan fortfarande vinna ett signerat exemplar av Ett litet hål i mörkret!

Nu så har det kommit lite deltagare till tävlingen vilket är jätteroligt! Det är verkligen intressant att läsa era svar och det verkar som att det finns en hel del som verkligen vill få hem Ett litet hål i mörkret. Plus att jag har upptäckt lite nya bokbloggar vilket är awesome! Det här får mig verkligen att vilja anordna mer tävlingar i framtiden!
 
Om du inte redan har gjort det så tycker jag att du ska vara med och tävla här. Tävlingen avgörs på fredag. Lycka till! :)
 

Veckans "Little book thing"

Har helt och hållet fastnat på de där Little book things bilderna på tumblr och jag tänkte att jag kunde börja med att köra en "Veckans Little book thing", då jag alltså lägger upp en bild i slutet av veckan (fredag/lördag/söndag).
 
 
Föresten, ni har väl inte missat vår tävling, då ni kan vinna Ett litet hål i mörkret (signerad)? Den avgörs nu på fredag! Till tävlingen.
 

Tjej, 15 kul men knäpp - Sue Limb

 
Denna bok har gjort mig mycket gott!  Denna bok har räddat mina mornar från total depression. Det tar ca 20-25 minuter för mig att ta mig till skolan med tunnelbana. När jag satt och läste denna bok så kändes det som 5 minuter. Allvarligt talat you guys, ni förstår inte hur tacksam jag är över att ha de där 25 minutrarna då jag kan fly från tanken att det är tidigt på morgonen och att jag ska spendera de närmaste timmarna i skolan. Den här boken var ett utmärkt val att vila tankarna hos. 
 
Alltså titeln beskriver boken ganska perfekt. Den var underhållande och ganska så knäpp. Vissa händelser i boken fick mig att inte vilja läsa vidare ibland men sedan när jag väl gjorde det så visade det sig att händelserna blev något annat än vad jag trodde att de skulle bli. 
 
Igenkänningsfaktorn var väldigt låg, vilket inte gjorde mig något alls, men en sak tror jag att de allra flesta skulle känna igen sig i. Flora. Huvudpersonen Jess har en bästavän vid namn Flora. Flora är supersnygg, bor fint, får alla killars uppmärksamhet plus att hon är bra i skolan. Jag tror att vi alla har eller har haft en Flora. Den där vännen som man verkligen tycker om att ha som vän samtidigt som man irriterar sig på honom/henne för att hon alltid vill ha och får all uppmärksamhet på ett eller annat sätt. Kompisen som verkar få allt den vill ha utan större ansträngning och som får dig att känna dig... mindre lyckligt lottad. Am I right?
 
Jag tänker sätta den här boken under kategorin Humor, även fast jag inte tyckte att den var rolig på det viset så tror jag att det var menat att den skulle vara det... Hur som helst så spelar det inte mig någon roll för jag tyckte om att läsa den här boken väldigt mycket och jag tänker direkt börja med att läsa fortsättningen Tjej, 16 kär och desperat

LOL on le subway

Just nu så läser jag Tjej, 16 kär och desperat vilket är en ganska så rolig bok. Jag läser den inte hemma utan bara under den tiden då jag åker till/från skolan med tunnelbana och idag så hade jag verkligen svårt för att hålla mig för skratt. Satt och fnissade för mig själv på tåget.... hur som helst, det fick mig att tänka på de där Little book things tumblr bilderna så jag tänkte att jag skulle dela med mig av några som jag fastnade för.
 
 

Tack till Tonårsboken!

För ett tag sedan var jag med i en tävling på bloggen Tonårsboken där man kunde vinna "Personer du kanske känner" av Jay Asher och Carolyn Mackler. Jag har verkligen velat läsa den boken sedan jag hörde talas om den, så därför blev jag extra glad över att jag vann! Tusen tack till Elin och Hanna på Tonårsboken!

 


Jag måste också säga förlåt till er läsare för otroligt dålig uppdatering! Jag ska skärpa mig!

Och på tal om tävlingar: Glöm inte att vara med i vår tävling!

Baristas (tredje boken) - Denise Rudberg

 Baristas: Första boken (e-bok)Baristas:Tredje boken (e-bok)
Så var ännu en härlig ungdomstrilogi av Rudberg avslutad! Har både ris och ros till denna bok faktiskt. Börjar med riset.
 
Ska jag vara ärlig så hoppades jag på ett bättre slut på denna serie. Jag tycker att boken var en aning för dramatisk eller nja kanske inte riktigt men det kändes liksom som om vissa händelser kom så plötsligt att det blev lite för mycket. Det känns som om någon har plockat bort en del av det som gör Denise Rudbergs ungdomsböcker till Denise Rudbergs ungdomsböcker. Det var inte lika mycket kärlek, sex, vänskap, familj, problem eller intressanta relationer att följa. Det mesta av det där kom i slutet och jag tycker att det borde har kommit tidigare. Jag gillade i alla fall de tidigare två böckerna bättre...
 
Nu när jag har fått all den negativa energin ur mig så kan jag utstråla all den positiva energin :D.
ÄLSKAR, älskar, älskar hur Rudbergs böcker utspelar sig i Stockholm. För er stockholmare som brukar röra er vid Stockholms innerstad, ni måste läsa Baristas och Tillsammans om ni inte redan har gjort det. Det är så grymt underbart att veta och kunna föreställa sig exakt vilka gator karaktärerna går på och...
 Boken hade mysfaktor 100 och det tog inte alls lång tid att läsa den. Jag låg hemma och var sjuk (vanligtivs så hatar jag att läsa när jag är sjuk men denna bok passade perfekt) och det tog mig bara en halv eftermiddag att läsa ut den.
      Den var inte i samma liga som Tillsammans enligt mig, men eftersom att jag var så ledsen över att Tillsammans tog slut så var Baristas som plåster på såren.
 
Jag tänker avsluta med orden: Om du gillade Tillsammans (vem gör inte det?) så kommer du att gilla Baristas också. Visst, böckerna kanske är lite dyra med tanke på deras tjocklek men de är värda sitt pris, trust me!

Teenbooks första tävling!

Vi har varit riktigt dåliga på att blogga på den senaste tiden och som förlåt tänkte vi anordna vår första tävling! Priset? En nyinköpt bok vid namn Ett litet hål i mörkret. Borde jag kanske också nämna att den är signerad av författaren till boken, Ingrid Olsson?
 
För att vara med och tävla behöver du ha en blogg, bokblogg eller ej spelar ingen roll. Allt du behöver göra är att skapa ett inlägg där du länkar till det här inlägget eller vår blogg och svarar på:
Om du fick välja en författare att spendera en hel dag med, vem skulle du välja och varför? Vad skulle ni göra?
 
Du får välja vem du vill, död eller levande, svensk eller amerikan och vi bedömer inte efter vem du väljer utan vi bedömer motiveringen, kreativiteten m.m. Det är inte en utlottning utan vi kommer att välja det svar vi tycker om mest men om det är så att vi tycker att några svar är lika bra så kanske vi väljer att lotta mellan de.
 
Så, om det inte var klart nog: Det du behöver göra för att få chansen att få hem ett signerat exemplar av Ett litet hål i mörket är att skapa ett inlägg på din blogg, där du svarar på "Om du fick välja en författare att spendera en hel dag med, vem skulle du välja och varför? Vad skulle ni göra?" och länkar till vår blogg.
Uppdate: Fredagen den 21 september utser vi en vinnare!
 
Lycka till och glöm inte att lämna en kommentar så att vi ser att du är med och tävlar! 

Breaking dawn dilemma

Ni har väl inte missat den nya trailern till Breaking dawn part 2? Jag tror ärligt talat att det här kan bli den bästa filmen i hela sagan (förutom Twilight förstås, tror inte att någon film i sagan kan överträffa Twilight). Det är lite mer än två månader kvar tills den sista filmen av Twilightsagan kommer ut på bio och jag vet att jag inte är den enda som tänker läsa om hela serien från början till slut innan filmen kommer ut. Jag funderar på att börja redan nu eftersom att min läsning går väldigt sakta tack vare skolan. Frågan är bara, ska jag läsa de på svenska eller engelska? Många tar säkert engelska som det självklara valet, men allvarligt talat så är jag lite trött på att läsa på engelska nu, plus att jag kommer bara förstöra bokryggen på de eftersom att de är i pocketformat (se New Moon på bilden nedan, helt förstörd D':). Fast det känns ändå som om jag borde läsa de på orginalspråket men... åh jag kan verkligen inte bestämma mig. Kanske läser jag Twilight på engelska, New Moon/När jag hör din röst på svenska, Eclipse på engelska, Bree Tanners andra liv på svenska och Breaking Dawn på engelska?


...eller? Vad tycker ni? Hur ska ni göra?

RSS 2.0