Glad bokrea!

Var på Myrorna igår och var bara tvungen att köpa böcker när de hade halva priset! (Trots att jag verkligen verkligen shouldn't have...) Köpte 5 böcker för 10 kr styck och 1 bok för 15. Detta är vad jag fick med mig hem:
Vilket utökade följande sammlingar:
Är så glad över att jag äntligen hittat Prinsessa på väg, jag skojar inte när jag säger att jag har letat efter den sedan över ett år tillbaks!
 
Bokhyllan behöver verkligen omorganiseras efter mina inköp de senaste månaderna. Jag väntar fortfarande på mina böcker från amazon och jag har ännu inte besökt bokrean konstigt nog.
 
Hoppas alla fyndar något på rean i alla fall!
  

Diving in - Kate Cann

Jag har sagt det förut och jag tänker säga det igen: Y'all need to stop hatin' on Kate Cann! Tycker faktiskt det är riktigt tråkigt att det finns en del som dömt henne utan att ge hennes böcker en ärlig chans. 

Visst, den var lite seg till en början och visst jag började läsa den för ca 6 månader sen och bestämde mig sedan för att inte fortsätta för att jag tyckte att den var så tråkig... Men sedan så för några veckor sedan så behövde jag verkligen något att läsa och där låg den, och räddade min vecka från att vara ja, tråkig helt enkelt. 

När jag väl hade kommit in i boken så ville jag bara läsa mer och mer och den blev faktiskt riktigt intressant. Jag tyckte om den och jag tycker definitivt att alla chick-litare borde give it a go. Vill så gärna läsa fortsättningen men den verkar inte finnas att köpa på särskilt många ställen :/. 

 

Lyckan!

Har nu beställt hem 6 nya titlar från amazon.co.uk för första gången! Inspiration till det fick jag från Anna på Boktycke i detta härliga inlägg. Det var lite klurigt till en början men sedan så gick det! Hade egentligen inte tänkt köpa några böcker förens bokrean, men ville så gärna ha nya böcker till sportlovet så jag var hjälplös. Jag tog mig även tiden att räkna ut vad skillnaden mellan Adlibris och Amazon var kostnadsmässigt och resultatet blev att om jag hade beställt exakt dessa 6 böcker på adlibris så hade jag fått betala ca 70 kr mer. 

Så nu har jag beställt en massa cheesy YA- böcker med sterotypiska lovetitles (lovin' it!) och får hoppas att de kommer innan sportlovet är slut.

Hoppas ni har haft en trevlig helg och bokrecensioner kommer inom kort!

Adlibris bokrea!

Har kollat runt lite på de andra bokreorna och jag måste säga att det ser lovande ut! Men nu, äntligen så har adlibris presenterat deras bokrea för 2013!Som jag har väntat! Tror faktiskt att jag kommer att förhandsbeställa i år :D.

Böcker jag läser just nu

För tillfället så läser jag tre olika böcker:
Eftersom jag håller på att övningsköra så påminner pappa mig ständigt om att jag måste läsa i denna bok (den är helt okej för att vara en övningskör bok men ibland känns det som att jag är i skolan när jag läser den....).
 
Twilight läser jag ännu en gång, dock i skolan på engelskan. (Jag valde faktiskt inte den bara för att jag redan hade läst den så många gånger, utan för att alla andra böcker som fanns att välja på sög. Självklart så är det ju ett plus att om jag inte hinner läsa några sidor ibland så vet jag ju ändå vad som händer i boken). 
Har bara börjat läsa några sidor, vet inte riktigt om det är en bok för mig än men det lär jag väl upptäcka snart!

Att vara Nikki & Jagad - Meg Cabot

Tänkte att det var lika bra att baka ihop de två sista böckerna av Airhead - serien till en recension. 

I min recension av Airhead skrev jag att det nog var en av de sämsta Meg Cabot böckerna jag läst. I slutet av recension så skrev jag att jag ändå skulle ge Att vara Nikki - fortsättningen på serien - en chans, "i hopp om att det där jag saknade i Airhead kommer att dyka upp i fortsättningen av trilogin". And booy, it sure did! 

Efter att ha läst Meg Cabots trilogi Babbeldrottningen, då jag tyckte att den första boken var bäst och den andra boken var sämst, så hade jag inte allt för höga förväntingar på Att vara Nikki och Jagad men jag blev glatt överraskad. 
Att vara Nikki fick mig verkligen på fall. Jag hade haft lästorka ett tag och även fast det låter klyschigt så bara glömde jag bort vem jag var när jag läste boken och den påminde mig verkligen om äventyren som böcker för med sig. Jagad var ett fint avslut, den var bättre än Airhead tycker jag, men Att vara Nikki var helt klart min favorit.

Och för femtioelfte gången så leverar Cabot den perfekta killkaraktären. Efter ca 100 sidor så räckte det med att endast se hans namn och min mage bestämde sig för att host-a en tebjudning för vackra fladdrande fjärilar. Det är så galet att hon alltid får mig att bli knäsvag för "killen". Hennes karaktärer har en sådan stark effekt på mig att det nästan känns som att jag borde oroa mig över mitt förhållande till dessa böcker...  

Hur som helst, om du har läst första boken och tycker som jag tyckte, att den bara var sisådär,läs vidare! Det blir mycket mer spänning och ja, precis som Olivia skrev i sin recension, så var det bara mycket mer av allt i fortsättningen av trilogin!

February challenge!

Jag har bestämt mig för att ha en liten utmaning varje månad som jag själv ska följa. Denna härliga februari månad så är min utmaning:
Jag har fått höra att jag använder ordet "bra" väldigt mycket när jag beskriver saker och ting och därför så förbjuder jag mig själv från att använda just det ordet i mina bokrecensioner denna månad. Vi får se hur det går (har en känsla av att Synonymer.se kommer bli en sida jag besöker lite oftare...)!

Ha en trevlig helg!

RSS 2.0