Anledning till att jag är en boknörd

Min största boksamling. Starten av mitt frivilliga läsande. Grunden i mitt bokälskande. Orsaken till att jag är som jag är:
Kommer hem från Coop forum/ Åhléns/ Akedemibokhandeln/ annan bokhandel, stänger in mig i mammas och pappas rum, slänger mig på sängen, öppnar boken, kommer inte ut förens jag har läst klart den. Så kunde en helg se ut för mig när jag gick i 4:an -6:an. Jag överdriver inte när jag säger att dessa böcker har hjälpt till att forma mig som person. Sweet 16 fick livet att verka så himla härligt. Att gå på strandfester, jobba på skoltidningsredaktionen, engagera sig i skolan, gå på bal, åka på musikfestival, dricka kaffe innan skolan, hjälpa sina vänner innan deras dejter och åka på skidresa. Allt det där ville jag göra tack vare dessa böcker, och då måste jag ändå tillägga att jag aldrig har åkt skidor i hela mitt liv och att jag hatar snö.
 
När jag först ville ha en av dessa böcker så trodde min pappa att de var för äldre ungdommar, vilket jag tycker är väldigt komiskt med tanke på att denna serie är så barnvänlig som det går! 0 svordommar, 0 sex, 0 våld eller annat olämpligt för barn. Jag tycker det är otroligt hur några böcker som handlar om tonåringar kan vara så barnvänliga med samtidigt riktigt underhållande och bra. Så mammor och pappor, om ni har en dotter (son) i ca  9 - 13- åldern som är intresserade av typiska amerikanska och "tonåriga" saker som typ dejter, strandfester, att fika med sina kompisar, kläder m.m så är Sweet 16 böckerna något för er! Förhoppningsvis så öppnar de barnens intresse för att läsa, precis som de gjorde för mig. 
 
Tyvärr så är de inte längre lika tillgängliga som de var förut. Som ni kanske ser på den gamla B. Wahlströms loggan så är de ganska gammla och svåra att få tag på i butik  :/. Men de finns troligen i bokhandlar som säljer lite äldre ungdomsböcker. 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Sv: bra ;D

2012-07-07 @ 17:54:32
URL: http://boktjejerna.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0