Min skola

Det känns som att allt jag gör är att be om ursäkt för att jag är en aning off på bloggen och för att jag är seg på att godkänna och svara på kommentarer men det är tyvärr så livet är för mig nu när skolan har börjat.
 
Speaking of skolan så fick jag några frågor om mitt engelstalande gymnasium som jag just har börjat på och jag vet att många av er bokälskare är ambitiösa och gillar att läsa på engelska o.s.v så jag tänkte berätta lite om det. I Stockholm så finns det ett par stycken gymnaisum som har undervisning på engelska (gud, ibland känner jag mig bortskämd som inte riktigt inser hur mycket valmöjligheter jag har till skillnad från alla de som bor på landsbyggden och kan välja bland två gymnasium och typ fem program). Några gymnasium som jag vet erbjuder undervisning på engelska i Stockholm är Kungsholmen, Internationella engelska gymnasiet och International IT College of Sweden.
 
Jag går inte IB programmet men lektioner som naturvetenskap, idrott, samhällsvetenskap och matte hålls på engelska och flera av mina lärare är från t.ex England, Australien, Nya Zeeland, Canada o.s.v. Jag vet inte hur de gör på de andra skolorna men på min skola så kallar jag mina lärare för Miss *efternamn* och Mr *efternamn*. Den är ganska sträng och det räcker med att man kommer två minuter försent och så får man inte komma in i klassrummet (vilket inte är ett problem för mig eftersom att jag typ alltid är där en halvtimme innan). Det är verkligen ingen skola för slappare utan man måste vara ganska skolengagerad för att orka men jag tror att det kommer att vara värt det eftersom att sedan så kan jag ansöka till en högskola utomlands utan att behöva oroa mig över att jag inte kan språket särskilt bra. Redan nu till på tisdag ska jag kunna ca 30 grundämnen från det periodiska systemet. Jag ska kunna namn, beteckning OCH nummer vilket jag egentligen borde kunna eftersom att jag gjorde det i 9:an men jag har glömt bort typ allt och plus att... nu ska jag lära mig allt på engelska!
Trodde att det skulle ta flera timmar att lära mig allt, men tack vare min briljanta idé att göra studiekort så tog det inte alls lång tid att lära sig allt. Har skrivit numret på grundämnet på ena sidan och namnet + beteckningen på andra sidan. Tro det eller ej men jag tycker faktiskt att det nästan blev... kul att lära sig allt detta tack vare mina kära studiekort! Jag fick klippa och klistra ett tag men det var klart värt det, rekommenderar metoden starkt! 
 
Angående bokbloggandet så ska jag försöka bli bättre, ska även börja använda blogglovin så att jag inte missar en massa inlägg från mina favoritbloggar. Se till att följa oss här om du inte redan har gjort det :).
 
Hoppas att det har gått bra för er att komma tillbaks till skolan/jobbet!

Utmaning

Ni har säkert hört talats om denna bokutmaning som Annika har startat och vi har fått äran att bli taggade av Bellas bokblogg och andypandycool.blogg.se vilket jag tycker är superkul! Tack så mycket till er! :)
 
Regler: Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.
 
Eftersom att vi är två bloggare här så kommer vi att göra ett varsitt inlägg med 4 fakta/vanor om oss själva var. Vi kommer även att utmana två bloggare var.
 
1. I have a thing for ice
Haha alltså det här kommer säkert låta jätte knäppt men jag typ älskar att äta is. Jag kan gå till köket bara för att fylla ett glas med varmt vatten och sedan lägga i en massa iskuber så att de smälter snabbt och blir lättare att bita på. Haha mina föräldrar ger mig alltid en "är min dotter verkligen frisk"-blick varje gång jag gör det. 
 
2. Jag är språkligt osäker (?)
Trots att jag läser mer än de flesta ungdommar jag känner och trots att jag gick ut nian med bra betyg i både svenska och engelska så är jag väldigt osäker när det gäller att tala grammatiskt rätt och även på att stava. Även fast jag vet att vissa ord stavas på ett visst sätt så måste jag ofta dubbelkolla. Men att jag ibland är osäker över att jag talar grammatiskt inkorrekt har nog bara att göra med att jag är väldigt blyg när det gäller att umgås med personer som jag inte är 100 % bekväma med, men när jag är med folk jag är 100 % bekväma med, som med typ min familj så kan jag pladdra på i timmar utan att tänka på språket.
 
3. Jag är en tv-nörd!
Gossip Girl, How I Met Your Mother, Awkward, Jane by design, Victorious, Top Model, Happy Endings, Jersey shore, Keeping up with the Kardashians, Suburgatory, Pair Of Kings, Phineas and Ferb, The Big Bang Theory... ja, ni hör. MTV, Disney Channel, Trean, Femman, Nickelodeon, Sexan, TV11, you name it! 
 
4. Jag älskar amerikanska High schools. 
Jag antar att jag har läst för många böcker och sett på för många tv-serier eller filmer som Mean Girls men jag är helt fixerad vid hela high school-idén. cheerleaders, drama lessons, school president elections, debate clubs, chess clubs, "The fotball team", kalla alla sina lärare för Ms och Mr och ni vet, allt det där. 
 
Jag vill skicka vidare denna roliga utmaning till: Anna på Boktycke och Anna på Bokraden.
 
Förlåt för att jag är så seg på att godkänna och svara på era kommentarer, har precis börjat skolan så det är lite rörigt just nu men jag tar tag i de nu på en gång!

Sommarlovs-rapport 2012

Jag och Olivia brukar ju inte göra månadsrapporter som många andra av er gör, vi kanske börjar med det någon gång i framtiden eller så men jag tänkte i alla fall att jag kunde skriva en rapport på hur min sommarlovsläsning har gått :).
 
Mitt sommarlov varade under 15/6 - 20/8
Lästa böcker(9):
Bästa boken: Mitt perfekta liv
Sämsta boken: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Största överraskningen: The Hunger Games
Största besvikelsen:  Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet
Somrigaste boken: Släppa taget av Kate Cann. Alltså y'all need to stop hatin' on Kate Cann, speciellt mot denna bok. Otroligt hur så många bokbloggare kan vara så ogillandes mot denna bok. Jag börjar faktiskt tro att en del av er har påverkats av att läsa alla negativa recensioner men jag tycker faktiskt att ni borde ge den en chans! :)
 
Kommentar: Trodde faktiskt att jag skulle hinna läsa mer böcker under lovet men, men... En positiv sak som jag inte insåg förens nu är att jag har läst fem böcker på engelska. Får väl hoppas att jag har lärt mig något från de böckerna med tanke på att jag börjar ett enkelsktalande gymnasium imorgon!
 
Hoppas ni har haft ett trevligt sommarlov!

Me ♥ loppmarknader

Idag var jag på en stor loppmarknad och mina ögon sökte sig direkt till alla ungdomsböcker som fanns för endast fem kronor styck! Dessa färgglada böcker fick jag med mig hem:
 
35 kronor för allt detta och alla böcker är nästan så gott som nya :D.

One person's trash is another person's treasure

Som Olivia skrev tidigare så var vi på Myrorna för några dagar sedan och det är helt otroligt att man kan hitta så bra böcker till billigt pris och oftast i väldigt gott skick också. Jag fick med mig dessa två böcker som sammanlagt kostade 40 30 kr:
 
Äntligen så har har jag den första boken av Clique! Har nämnligen haft den tredje boken liggandes i bokhyllan i över ett år nu. Även min Cecily von Ziegesar samling är nu utökad.
 
Speaking of att ha olästa böcker i bokhyllan p.g.a att man inte har den första boken i en serie, har tvåan och trean av Persikosommar. Någon som har läst de böckerna? De verkar bra och jag känner attt jag måste försöka få tag på den första boken snart...

Olästa böcker i min bokhylla

 
  • Grimm's Fairy Tales - J.L.C. Grimm och W.C. Grimm
  • Mini Shopaholic - Sophie Kinsella
  • Hästen och hans pojke - C.S. Lewis
  • Syskonkärlek - Katarina von Bredow
  • Sms från Soppero - Ann-Helén Laestadius
  • Delfinernas sång - Lauren St John
  • The short second life of Bree Tanner - Stephenie Meyer
  • Fördjupade studier i katastroffysik - Marisha Pessl
Det här är olästa böcker i min bokhylla (Syskonkärlek har jag dock lånat av en kompis) som jag vill läsa så fort jag har läst ut Jellicoe Road. Jag har dock MÅNGA fler olästa böcker än de här i hyllan...
 
Har ni några tips om vilken av dem jag borde läsa först?
 

Fyndat på myrorna!

Igår var jag och Makieu på stan, och väl där passade vi på att gå in på Myrorna och kolla på böcker. Och vad hittar man där om inte Mycket mer än så av Sarah Dessen i nyskick? Jag slog självklart till och snart får den en plats i min bokhylla. Men först måste jag organisera om i bokhyllan för att Mycket mer än så och alla mina böcker från England ska få plats. 
 
Åh jag älskar att göra bokfynd!
 

Min perfekta bok!

 
Åh, nu är jag kär i en bok igen, och den här gången kanske det inte är så jättesvårt att gissa vilken bok det gäller. Såklart är det Mitt perfekta liv av Sarah Dessen jag pratar om! 

Macy jobbar hårt för att vara perfekt, hela tiden pådriven av sin arbetsnarkoman till mamma och perfektionist till pojkvän. Jobb, skola, utseende - Ja allt ska vara planerat och perfekt utfört in i minsta detalj. Men helt plötsligt händer saker som förändrar Macys planer för sommaren - Och kanske till och med för hela livet. Hennes pojkvän gör slut och i den tillfälliga sinnesförvirringen tar Macy jobb på en cateringfirma som är allt annat än välorganiserad. I kaoset på firman träffar Macy killen Wes, som är så annorlunda mot vad Macy trodde hon ville ha men som ändå får henne att må bättre än på länge, och i takt med att hon lär känna de andra på cateringsfirman märker Macy hur mycket hon har gått miste om i sin strävan att uppnå perfektion. Kanske är det dags för Macy att faktiskt börja leva nu, en gång för alla?

Mitt perfekta liv är boken jag har letat efter. Den är mysig, somrig, sorglig och helt enkelt bara brabrabra! Jag älskar karaktärerna, och jag måste säga att jag definitivt har en mindre crush på Wes. Men alla karaktärer är verkligen skickligt beskrivna, och boken skulle inte vara densamma utan Kristy, Bert eller Monica heller. De är minst lika viktiga som Macy och Wes är för att boken ska kännas realistisk.
 
Jag fastnade totalt i boken när jag läste den, och jag känner att jag inte hade kunnat välja en mer perfekt bok att läsa en varm och solig sommardag. Men fastän boken är väldigt somrig och mysig är nog det som gör den så realistisk och bra att det vävs in tunga och svåra saker i handlingen, så att den blir långt ifrån sådär irriterande sockervaddsfluffig och rosaskimrande som saker så lätt kan bli.
 
Förbered er på sträckläsning!
 
Föresten vill jag också be om ursäkt för att jag har varit så himla inaktiv på sistone, men mitt internet på landet var krångligt och inbjöd inte till så mycket bloggande. Men nu är jag hemma igen och har återförenats med mitt kära wifi. Hoppas ni förlåter mig!
 
 

Ten things we shouldn't have done - Sarah Mlynowski

Kort sammanfattning: April bodde med sin pappa och hans nya fru och när de bestämmer sig för att flytta till en annan stad så vill April stanna kvar och hon lyckas övertala de till att bo med hennes kompis Vi och Vi's mamma. Aprils pappa går med på det fast det han inte vet är att Vi's mamma kommer att vara bortrest under tiden som April och Vi bor där. 
 
Underhållande och rolig!  Inte "HAHA - rolig" men väldigt rolig ändå. Det kändes verkligen som att jag steg in i någons tonårsfantasi. Jag kan inte precis säga att jag känner igen mig i boken, för jag menar jag har aldrig upplevt att bo i ett strandhus tillsammans med en kompis, utan föräldrar i flera månader eller så. Det kanske inte är särskilt ofta som två tonåringar lyckas lura sina föräldrar till att bo ensamma under en längre period men för mig spelade det ingen roll om det var trovärdigt eller inte, vilket är konstigt för jag brukar egentligen vara väldigt kritisk till saker som ofta inte händer. (T.ex att man träffar sitt livs kärlek på en flygplats och inom 24 timmar - notera att personerna inte ens spenderade alla de 24 timmarna i varandras sällskap - så är man typ tillsammans med den personen - ni vet säkert vilken bok jag pratar om och jag vet att jag just vred lite på bokens handling men ändå... as if!) Men den var skriven på ett så bra och underhållande sätt så jag brydde mig verkligen inte om att tänka över trovärdigheten.
 
Underhållande läsning som också är ganska uppiggande. Läs den!

Ser man tillsammans - andra boken för 25 kr så köper man tillsammans - andra boken för 25 kr.

I alla fall jag! Det började med ett oskyldigt City gross besök och det slutade i tårar det slutade med tre nya pockets. De hade en superstor låda full med pockets och den var markerad med "4 för 100:-". Den enda boken som jag hittade och faktiskt verkligen ville ha var Tillsammans - andra boken. Och om den kostar 25 kr när jag köper tre andra böcker så måste jag ju hitta tre andra böcker! Jag fick pappa att köpa en pocket om Obamas väg till makten eller något sådant och de andra två tog jag bara p.g.a att jag gillar författarna men tvivlar på att jag kommer läsa de i år.
 

Svar på tal

Som svar på några av kommentarerna till mitt förra inlägg: I paketet låg Ten things we did and probably shouldn't have av Sarah Mlynowski och Diving in av Kate Cann som jag håller på att läsa just nu :). Efter att jag har läst den så ska jag nog föröska läsa ut THG trilogin innan sommarlovet tar slut.
 
Vad läser ni för något? Har ni några bra (eller dåliga ;D) boktips inför hösten? Funderar på att beställa hem lite nya böcker snart, bl.a Anna and the french kiss och det verkar som att jag är den enda bokbloggaren som inte har läst den än, vad tycker ni om den? :)

Glädjen som uppstår när...


Angående kommentarerna

Jag har märkt att det har uppstått lite krångel gällande kommentarerna. Det märks också att några av er blir förvirrade när det ibland kan dyka upp en ko och en text som säger "Något gick snett". När jag själv kommenterar på blogg.se bloggar så blir jag alltid osäker eftersom att det inte kommer fram någon skylt eller något som bekräftar att kommentaren har skickats. 
 
Sedan så kan det ta lite tid för mig och Olivia att godkänna och svara på kommentarer ibland men vi är verkligen supertacksamma över alla kommentarer vi får och det är jättekul att läsa vad ni läsare har att säga om saker och ting. Så tack och fortsätt kommentera! :)

Agree to disagree

För att en bokblogg ska bli intressant i mina ögon så krävs det att bloggaren verkligen vågar säga vad han/hon tycker, särskilt om det innebär att man säger emot vad många andra bokbloggare tycker. För mig så avgör inte recensioner om jag ska köpa en bok eller inte. Jag har läst flera dåliga recensioner av t.ex Kate Canns böcker men det hindrade mig inte! Det recensioner avgör för mig är hur mycket pengar jag ska spendera på en bok. Om jag ska t.ex köpa pocketformatet eller den inbundna versionen, eller istället för att köpa - låna. Jag föredrar att läsa inbundna böcker och de är som ni vet oftast dyrare. Om jag vill köpa en bok som har fått dåliga recensioner men ändå verkar bra så kan det resultera till att jag köper pocketen istället för det inbundna formatet.
 
Sedan så tycker jag att det är kul att läsa vad andra tycker. Nu säger jag verkligen inte att man ska hitta på saker för att ens bokrecension ska stå ut, om man tycker som många andra så ska man säga det, huvudsaken för mig är att man ska våga säga sin åsikt på riktigt och våga säga att man tycker att en bok är urusel när alla andra har sagt att just den boken är superbra. Det är de bokbloggarna som jag tycker är intressanta att läsa i alla fall!
 

RSS 2.0